Eilen olinkin pitkalla reissulla ajomatka yhteensa yli kolmesataa kilometria. kumassakin olen kolmekymmenta vuotta sitten kaynyt ja enempi oli Nikosia muuttunut ei olisi tuntenut samaksi kaupungiksi. Eipa silti ryppyja on minunkin naamaani tullut aika paljon. Nikosia oli kuitenkin uudistunut paljon ja oikeastaan meni samalla muistot siita ekasta kaynnysta. Oli samoja liikkeita kuin meilla suomessa, siis harmillisesti palvelut muuttuvat samansuuntaisiksi. Ja olihan siella vakiluku kasvanut myos ja kaduilla monenvarisia ihmisia, siis maahan tulee hyvin paljon lahi-idasta ja afrikasta turvapaikan hakijoita. Tooros vuori oli aivan samanlainen kuin muistin, mutta edellisella kerralla olimme pilvien ylapuolella. Nyt nakyi maisemat myos alas oltiinhan lahes 2000 metrin korkeudessa. Pysahdyimme yhdessa viinatehtaassa - jonne mina en mennyt sisalle lainkaan, kun en ole perso aineille ja aloin olla kypsa hyppimaan bussin korkeaa ensimmaista rappusta.

Liikuntaesteisille paikka ei ollut muuttunut mitenkaan edukseen. Luiska ovat kaikki aivan liian jyrkkia ja katukaytavien viereen autot ovat pysahtyneet niin hullusti, ettei tieda miten ohittaisi. Yleensa kadun kautta ja silloin saa varoa autoja. Matkatoimistot eivat ole juuri valittaneet liikuntaesteisista matkaajista, kun retkipussien rappus ongelma olisi hyvin helposti ratkaistu. Jos autossa ei ole sita ylimaaraista porrasta (kuten suomessa), niin tavaratilassa kulkisi helposti pikku jakkara jonka voisi tarvitsevalle laittaa. Loppumatkasta, kun olin ihan puhki minua sai monta ihmista auttaa, kun jalka ei noussut, niin ei noussut! Oikeastaan ainoa varsinainen harmi ja en ole menossa porukka retkille enaa, niin ei valia. Aion antaa palautetta, kun kotiin paasen etta joskus muuttuisi taallakin.

Minahan tulin tanne kuntoilemaan joten otan kaikki esteet haasteena. Tanaan olen kavellyt rannalle (lahas pari kilometria) ja tulin viela kavellen takaisin. Vasemman kaden rakko alkaa arpeutua, siis ei enaa kovin kipea. Tanaan loysin hieronta paikan jossa on reikista lahtien erilaista hoitoa tarjolla. Tilasin itselleni perinteista hierontaa huomiseksi hinta on aivan yhta paljon, kuin suomessa siis koko hieronta 50 euroa. Joo, hinta taso saisi olla halvempi, mutta taytyy ajatella, etta kesakuukausina se on viela enempi joten nyt sellaista suomen tasoa. Erilaisia tarjouksia nayttaa olevan, kun viela ei ole laheskaan kaikki paikat viela auki, kun meita turisteja on viela vahan.

Ensiviikolle tulee haastetta lisaa, kun hotellissa joudun muuttamaan toiseen kerrokseen koska nyt olen alakerran huoneistossa joka on minulle vahan iso ja on tulossa joku isompi porukka siihen. Viikko on kuntoiltua, etta ehka ne raput siita menee. Issias vaiva on antanut jo aika paljon periksi, mutta uimisesta ei tykkaa joten se puoli jaa nyt vahemmalle. Ranta on siihen hommaan minulle huono, kun on pitkalle matala siis tarvii kavella satametria, etta pystyy uimaan ja siella aavalla ei ole kyynarsauvanpitotelinetta!!!

Terveiset kaikille lukijoille tanaan lamminta siina 25 asteen paikkeilla, jes!