Onneksi heräsin kauniiseen syysaamuun, koska oli tänään se öljyntorjuntakoulutus ja siitä osa tehtiin ulkona merenrannalla. Kurssin järjestelyistä vastasi WWF ja Villiruusu Sosialidemokraattinen ympäristöliitto ry joten osallistujat oli sossuja kaikki, mukana oli kolme kansanedustajaa myös: Susanna Huovinen, Pia Viitanen sekä Merja Kuusisto. Paikkana oli Kokouskeskus Rantapuisto, Ramsinniemi, Vuosaari. Opetusvideon jälkeen selvisi, että öljynpuhdistus rannalta olisi minulle aivan mahdoton tehtävä joten käyttelin siitä edestä kameraa ja ainahan voin viestiä eteenpäin kuinka tärkeätä työtä se on. Varsinkin, kun asuu Vuosaaressa johon tulee uusi satama se tietää paljon laivaliikennettä lähistöllä ja öljyntorjunta on tarpeen tulevaisuudessa, koska täällä on luonnonsuojelualueet lähellä ja ranta viivaa paljon.

980140.jpg

Tällä autolla tuli kaikille varusteet, siis suojahaalari, hanskat, saappaat, suojalasit, ämpärit muovipusseineen. Lisäksi tarvittiin ilmastointiteippiä, naurua jolla rajataan puhdistettava alue sekä suojapeitto josta tehdään suoja-alue jonka kautta kaikki oikeassa tilanteessa kulkevat, että öljy ei mene vääriin paikkoihin.

980145.jpg

Ryhmänjohtajana toimi Marjut Klinga joka tässä jakaa osallistujille suojavaatteita sekä muita tarvittavia vehkeitä.

980142.jpg

Osallistujat muodostivat parit jo vaatteita pukiessa, koska siinä tarvitsi toisen ihmisen apua. Tässä parina oli Juha Beurling ja Merja Leskinen.

980144.jpg

Tässä täysissä varustuksissa kansanedustajat Susanna Huovinen ja Pia Viitanen.

Harjoitus meni joten kuten hieman "kohellusta" oli, mutta jos olisi ollut tosi toimet, niin uskon että porukka olisi ollut enempi tosissaan. Ihmetytti ainoastaan, että paikalla oli kansanedustajista ainoastaan naisia, haloo eikö kansanedustaja miehiä kiinnosta vapaaehtoistyö.

Koulutuskeskus oli kauniilla paikalla merenrannassa tosin liikuntaesteisille paikka ei sovellu, kun ei ole hissejä ja toimintaa on kuitenkin kahdessa kerroksessa, tosi vahinko. Lisätietoja vapaaehtoistyöstä saa WWF:n kotisivuilta!