Perjantaiyliopiston tämänpäiväinen seminaarin aihe oli hyvin ajankohtainen "Hoida ite ittes?" - Hyvinvointipalvelut 2010-luvulla julkinen vastuu, tuotanto ja rahoitus. Aihe oli kiinnostava ja luennoitsijat olivat kovaa luokkaa kuten esim: Reino Hjerppe, proffessori, Maija Saslin, OTL, vastaava tutkija Kela, Sinikkä Mönkäre , RAY iltapäivällä Matti Heikkilä, Stakesin pääjohtaja, Juha Teperi, päällikkö, Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluinnovaatiohanke sekä Matti Tuomala kansantaloustieteen professori, Tampereen yliopisto.  Tilaisuuden tuottaja: Kalevi Sorsa Säätiö.

Aiheet olivat, että Missä kulkee julkisen vallan järjestämivastuun raja? Palvelutuotannon haasteet ja ongelmat sekä Julkinen tarjonta, tuotanto ja rahoitus. Viesti oli samansuuntainen kaikilla puheenvuoron käyttäjillä, että julkiset palvelut ovat lähteneet laskuun. Ainoastaan terveydenhuollon puolella työterveydenhuollon asiakkaat pääsevät jonotta hoitoon. Yhteiskuntamme on arvottanut ainoastaan sen työssä käyvät ihmiset hyvän palvelun piiriin. Köyhien kohdalla on suoranaista huonontumista tapahtunut. Sitä pohdittiin monelta kannalta, minä ajattelen että asiakasmaksut varmasti yksi syy, että "ei vaan ole rahaa mennä edes sinne terveyskeskukseen" sama hammashuollon puolella.

Hyvä, että tämän tason luennoitsijat asioita pohtii, mutta tarttis ihan oikeasti tehdä tekoja ettei köyhät putoa kelkasta aivan kokonaan. Yhteikuntarauha on silloin mennyttä jos tarvitsee pähkäillä mistä päivän ruuan saisi itselleen ja lapsilleen ja jos sattuu vielä olemaan jonkin sortin päihdeongelma, niin siinä sitä sitten ollaan. Livistin vähän ennen loppua, kun tuntui synniltä olla sisätiloissa näin kauniina päivänä.

Huomenna saan hoitoon kaksi kissa kaverusta Tofun ja Pepen. Toivottavasti viihtyvät naapurien kekkereiden ajan täällä väljemmillä vesillä. Edellisen kerran olivat menneet piiloon, kun vihdoin illalla pääsivät omaan kotiin. Kisujen omistaja vähän hätääntyi, että ovatko lähteneet johonkin karkuun. Eivät ollee, vaan kirjahyllyn takaa kurkki kahdet kiilusilmät olivat muuten hiiren hiljaa, kun kutsuttiin nimeltä.

Onnea kaikille jotka ovat saaneet tänään opintonsa päätökseen erikoisesti naapurin Elviiralle! Huomisiin!