Aamulla lähdin Helsingin Työväen Opistolle Helsinginkadulle sovittelijoiden jatkokurssille. 10.00 - 14.00 oli tiivistä luentojen kuuntelua välillä tosin oli ruokatauko jossa ehti käväistä Hessburgerissa syömässä. Luentojen jälkeen laitoin auton nokan kohti Korsoa, salarakkaiden kotia. Piparien leivontaa oli tiedossa ja valokuvausta jotta saataisiin hyviä kuvia joulukortteja varten.

Pikkutonttu pyrähti terassille vastaan touhu alkoi välittömästi. Päiväkahvit juotiin ensin ja sitten leivonta tohina alkoi. Salarakas oli todella hyvä tekemään pipareita saatiin monta pellillistä aikaiseksi vaikka taikinaa kyllä meni suuhun varsinkin pieneltä tyttötontulta. Kun muisteltiin viime joulun alla samaa operaatiota, niin tyttötonttu oli kiltisti babysitterissä nyt oli koko ajan touhussa mukana. Taikinan kauliminen oli tosi mukavaa joka sitten päättyi pöydän hakkaamiseksi ja jäi oikein jäljet pöytään muistoksi. Tuli monta hauskaa valokuvaa ystävät saa niistä tehtyjä kortteja joulunaikaan postiluukusta.

Tehtiin salarakkaan kanssa palapeliä, leikittiin piirileikkiä ja vähän luettiin. Aloin sitten laitella kenkiä jalkaan ja tekemään lähtöä kotiin. Sain pipareita evääksi, vaikka salarakas ensin sanoi, että "ei anneta Leenalle" mutta korjasi sitten, että "minä höpsöttelin annetaan vaan". Sain kutsun jouluaatoksi katsomaan lasten iloa joulusta - se ilo tarttuu aikuisiinkin.

Äiti soitteli myös kun olin juuri tullut kotiin kertoi, että "Antti ja Pentti olivat käyneet" olivat naureskelleet vieläkin sille äidin nukkumiselle nojatuoliin. Pekka oli myös soitellut, mutta kuulemma puhelu jäänyt lyhyeksi kun äitiä oli kotiapu tullut hakemaan lenkille.

Olipa ihana toimelias päivä tänään, heippa.