Aamulla varhain heräsin mökkeröllä katonrapinaan joka tiesi, että nyt SATAA vettä. No, saavissa oli sadevettä juuri nimeksi mutta vettä kumminkin. Veden puute on vaivannut kaivo on aivan rutikuiva joten pumppuun en uskaltanut koskea ollenkaan. Edellisestä sateesta oli sen verran jäljellä, että kaksi kertaa saunoin ja käytin vettä nuukasti.

Perjantaina 4.8. lähdin ajelemaan kohti Multiaa poikkesin äidin luona meno matkalla sitten mökkerölle ja vattupuskaan. Pesulle ja puhtaat vaatteet päälle ja auton nokka kohti Sahrajärven Sahralinnaa katsomaan Akkaralli-esitystä jossa mökkinaapurin Satu myös näytteli. Esitys oli oikein hyvä ja väliajalla tartti päästä vessaan, josta oli vesi loppunut joten ei käytössä, mutta ei hätä ole tämän näköinen nimittäin vanha seurantalon huussi oli vielä paikallaan. Se olikin sellaista yläkerta mallia raput ylös ja julmetun suuri reikä onneksi ei pudonnut, mutta kyllä lorisi iloisesti alas. Kokemus sekin lapsuudesta en muista miten ne vessa-asiat silloin hoidettiin, kun kyseisessä talossa oli juhlia. Esityksen jälkeen vielä ajelin veljen luokse iltapalalle ja tapasin uuden perheenjäsenen jolla on minun toinen nimi myös toisena nimenä, siis Esteri. Lähes puolenyön aikaan olin takaisin mökkeröllä ja täytyy myöntää oli jo hämärää.

146310.jpg

Maanantaina 7.8. olin äidin kanssa suunnitelmissa punaistenviinimarjojen keruuta. Lähdin kirkolle hakemaan häntä ja katsomaan, että onko vielä sillä päällä että tulee. Lähdössä oli haettiin marjaämpäri varastosta, niin me kaksi "keppiakkaa" lähdettiin marjaan. Otin pari kuvaa muistoksi, että muut uskovat. Äiti vanhalla rutiinilla keräsi marjoja aikamoista vauhtia. Minä tarkkailin, että josko alkaa sydämmestä ottamaan, mutta eipä ottanut. Keittelin murupäiväkahvit joten pidettiin taukoa. Tupsahti mönkijällä naapurin Hannukin kertomaan karhujuttuja. Kaksi ämpärillistä oli marjoja kun vein äidin takaisin kirkolle kyselin, että tarviiko apua marjojen laittamiseen, mutta tällä kertaa halusi laitella itse. Oli sellaista tekemisen meininkiä kiva katsella kun mieli on tullut virkeäksi ja näyttää elämänhalu palanneen.

146322.jpg

Tiistaina tuli pikkusisko käymään, kun vihdoin kiireiltään ennätti. Mökkinaapuri Satu oli Jennan (koira) menossa lenkille, mutta koira ei suostunut menemään mökistä eteenpäin. Hetken päästä tuli naapurin Hannu hän tiesi, että emokarhu poikasen kanssa on pongattu Utusuolla noin kilometrin päässä mökkeröltä. Selvisi, että koira taisi haistaa, että nyt ei kannata mennä samoille reviireille karhun kanssa.

Aamulla kun poikkesin äidin luona hakemassa pakastetut vatut äidin pakastimesta, niin hän kertoi, että "arpiaislammesta on saatu suuri kala", minä siihen, että "minkä kokoinen?", äiti jatkaa, että "tytön kokoinen".  Äiti hihitykseltään sai kerrottua, että sukulaistyttö oli käymässä ensikertaa poikaystävän kanssa Arpiaisella ja he olivat menneet lammelle virvelillä onkimaan en muistanut kysyä mitä tyttöystävä teki. No, joka tapauksessa poikaystävän heittämä virvelinkoukku oli sitten osunut tyttöystävän päähän, niin kovasti että oli tarvinnut mennä lääkäriin. Taitaa se sulhasehdokas muistaa ensivisiittinsä loppuikänsä! Onni onnettomuudessa oli, että ei osunut silmään tai kasvoihin - hiusten alla arvet eivät haittaa.

146306.jpg

Tämän otin lähtiessä, kun huomasin karvaisenmadon syövän kukan lehtiä oli pari lehteä vuorokauden aikana saanut syödyksi, mutta kyllä niitä riittää.

Pyykit pyörii ja huomenna on luvassa leikkimistä! Heippa.