Valo

 

Ansa.jpg

Tämä tarina tapahtui viime kesänä, kun mökkinaapurin kanalaan syntyi yllätysvauva. Satu oli lähdössä lenkille, kun Toivo tuli hätäännyksissään kertomaan, että "nyt äkkiä katsomaan mitä kanalassa on hätänä"! - Satu lähti kiireesti katsomaan ja voi hyvänen aika sentään siellä oli yksi ainoa pikkutipu ja sekin oli henkihieverissään.

Satu sieppasi pienen tipun käteensä ja alkoi lämmittään ja juoksi sen kanssa ensiapuun tuparakennukseen. Toivo haki kauraryynejä ja vettä josta tehtiin vauvalla velliä. Ansa-tipu alkoi yskimään vellistä, joten hengissä oli. Löytyi laatikko johon Ansa-tipu laitettiin ja sitten kahdella lampullä valohoitoa ja lämmitystä.  Perheeseen kuuluu Toivon lisäksi Jenna koira sekä Satun avomies Taisto. Kaikki huolehti vauvasta, kun Satu meni vähän kauemmaksi, niin alkoi vimmattu meteli/piipitystä joten hän oli emon korvike. Jenna-koira työnsi nokkansa Sadun kädelle aina kun hän ruokki pikkuista joten koko perhe osallistui tähän elvytystarinaan.

Taiston tultua töistä kotiin pikku Ansa oli jo niin virkeä, että juoksenteli pesuhuoneessa pitkin ympäriinsä ja piipitti joten vauvan saattoi viedä kanalaan jos emo löytyisi. Ansa-tipu laskettiin vapaaksi ja samalla säntäsi äiti-kana ja perhe oli yhdessä.

Samaan päivään liittyi, että Satu oli saanut meilin "enkeleistä" juuri samalla hetkellä, kun Toivo tuli apua hakemaan, näin joulun aikaan enkeleitä on varmaan liikkeellä. Taisi olla hetkellä,  sillä apu tuli tipulle oikeaan aikaan joka tällä hetkellä on jo iso ja voi hyvin!