Eilen aamupäivällä lähdin ajelemaan kylpylästä kohti Multian kirkonkylää ja odottelemaan äidin hautajaisten alkamista. Siunaustilaisuus oli koruton ja kaunis. Olimme valinneet, että kukat lasketaan vasta haudalla sää oli sillä hetkellä aurinkoinen. Suvun pienet lapset pudottivat kukkaset hautaan.

Muistotilaisuus oli vieraiden mukaan kaunis ja koskettava kiitosta olemme saaneet, siitä kun suvun lahjakkaat nuoret esittivät musiikkia monella tavoin. Lisäksi muistamisia olimme sopineet, että lastenlapset muistelee, koska meiltä olisi jäänyt liikutukselta tekemättä.

Mielenkiintoista oli myös kuulla Multian kotipalvelun tervehdys saimme tietoa siitä, miten äidin hoito oli sujunut. Paljon sellaista tietoa jota emme edes tienneet, esim. äiti oli ollut aina valmis esittämään runoja oli myös kirjoitellut päiväkeskuksen päiväkirjavihkoon tarinoita. Äidin tietokone harrastusta ihmeteltiin monen ihmisen voimin oli ollut sen verran erikoista, että lähes 90 kymppinen haluaa oppia netin käytön.

Ohjelma vähän venyi, mutta vieraat näytti viihtyvän hyvin. Lähdin viimeisten joukossa kohti mökkeröä ilma oli eilen vielä suhteellinen hyvä, mutta yöllä se sitten muuttui. Aamulla kun heräsin, niin sisällä kymmenen astetta ja ulko yksi aste. Tulikin oikein ripeä ylösnousu saunaa lämmittämään enkä siellä turhia aikaillut, vaan lähdin sisarusten luokse syömään jonka jälkeen palasin kotiin tosin poikkesin salarakkaiden luona paluumatkalla "kutituskahvilassa". Heippa.