Aamulla aikaisen äänestyspaikalle. Päivä meni vauhdikkaasti, vaikka on aika raskasta sairaalassa, kun kierretään huoneesta huoneeseen niiden luona jotka ovat kertoneet äänestävänsä. Emme häiritse sellaisia jotka eivät enää muista tai muuten eivät enää jaksa äänestää.  Huomenna homma jatkuu...

Tänään on naistenpäivä joten äänestyspaikasta suoraan ajelin Castreninkadulle jossa Helsingin sos.dem. Naisyhdistys järjesti naistenpäivä tapahtuman kaikille ihanille naisille. Ohjelmaa oli myös Nino Tkabladze soitti meille viulua sekä Tommy Tabermann lausui runoja. Oli hyvin rentouttava hetki kiireiseen päivään. Paikalla paljon tuttuja, entisiä työkavereita, järjestökavereita ja yksi ylitse muiden Maija ystävän opaskoira Nova. Olen hänen koiransa tuntenut jo siitä asti, kun aloitti opashommat. Yleensä avustajakoiria ei saa silitellä, mutta Maija on antanut minun vähän rapsutella. Nova tunnistaa minut heti jos sanon jotain Maijalle. Ymmärrän olla varovainen ennenkuin tervehdin Maijaa katson, että hän istuu ja Nova on turvallisesti vieressä. Muuten Nova unhoittaa hommansa ja säntää suorinta tietä luokseni tervehtimään. Olimme yhdessä Helsingin kulttuurikaupunki vuonna 2000 käymässä Brysselissä vammaisten taidenäyttelyn avajaisissa joka järjestettiin parlamenttitalossa. Nova seikkaili meidän kanssa - myöhästyimme avajaisista koska Brysselin taksit eivät ottaneet meitä kyytiin koiran takia. Piti tilata jostain keskuksesta sellainen auto joka huoli koiran. Ulpu Iivari (silloin meppinä) teki asiasta parlamenttialoitteen, että "miksi Brysselin taksit eivät ota sokeanopaskoiraa kyytiin?" Vastaus tuli lopulta, että kyseessä on kansallinen asia eikä parlamentti voi asialle tehdä mitään. Joten meillä on erityinen suhde Novan kanssa.

Juhla oli hyvin onnistunut, lähtiäisiksi kaikki naiset saivat ruusun. Minulle on maljakossa kaksi tummanpunaista ruusua, kun sain Novalta toisen.

 

436092.jpg

Nova on yhdeksänvuotias harmaaparta!

436086.jpg

Naisyhdistyksen puheenjohtaja Irma Marttila sekä viulutaiteilija Nino Tkabladze.

436087.jpg

Tommy Taberman lausui hyvin ihanasti ihania runoja naisille.

Ps. Salarakas on tänään saanut ensimmäisen mitallin hiihtokilpailuista. Paikalla ollut MTV3 ja Nelosen toimittajat paikalla voi vilahtaa jossain urheiluohjelmassa.