Eilinen päivä meni käräjillä, talossa näytti olevan hiljaista vain muutamassa salissa oli istuntoja. Huomasin ilokseni, että (erittäin) raskaat ulko-ovet avautuivat automaattisesti. Siitä olen erikoisen iloinen, kun ne oli aikaisemmin aivan älyttömän raskaat sisääntulossa oli kaikilla vaikeuksia, kun vielä Ruoholahdessa on kova tuuli mereltä aina, niin siitä ei oikeasti meinannut päästä sisälle. Yleensä odotin, että joku "parempi" voimainen tulisi yht'aikaa tai aika usein vahtimestarit aukaisi oven jos ehtivät. Heillä on toki muutakin puuhaa, kun oven läheisyydessä tehdään turvatarkastus.

Portin ketju oli paikallaan vielä se on hankala vaikeavammaiselle avata, että pääsisi sisäpihan invapaikalle autollaan, ehkä se joskus sekin siitä paranee.

Eilinen TV2 Inhimillinen tekijä ohjelma käsitteli vammaisten esteettömyyttä joka on äärimmäisen tärkeää itsenäiselle osallistumiselle. Ohjelmassa puhuttiin myös siitä, että vammaiset tuntee syyllisyyttä ja häpeää siitä, kun tarvitsevat apua.

Mielestäni se on ihmisoikeuskysymys, että "vammaisella on oikeus olla vammainen", siis sama ihmisoikeus kuin muillakin ihmisryhmillä. Keskustelijoina oli Jenni-Juulia Wallinheimo, Sara Paavolainen sekä Jukka Kumpuvuori.

Sarin kommentissa oli linkki josta voi kyseisen ohjelman katsoa jos sattui menemään ohi, siis eilinen inhimillinen tekijä.