Eilen illalla siinä kuuden aikoihin salarakas tuli vetolaukkunsa kanssa johon oli pakannut kaikki tarpeelliset tavarat. Vaihtovaatteita, yöpuku, uninalle, muutama lelu ja yksi kirja. Isin kanssa juotiin kahvit ennen kuin hän lähti ja salarakas sanoi reippaasti, että "täällä minä pärjään vaikka ei olisi Leenaakaan" joka sai aikuiset hieman hymyilemään. Aluksi ohjelmassa oli naapurin kissat Tofu ja Pepe joiden luokse mentiin. Tofu joka on valkoinen kissa hyväksyi pikkumiehen heti, siis tuli heti puskemaan ja kehräämään jota salarakas vähän arasteli. Pepe oli arempi lymyili piilossa häntä vain vilahti, kun livisti meiltä karkuun. Tovi viivyttiin ja sitten lähdettiin tekemään lentokonetta. Osoittautui kuitenkin aika hankalaksi koottavaksi (Tiimarin tuotteet nyt ei ole niitä aivan ensiluokkaisia), mutta tuntumaa siitä sai että lentokoneen teko ei ole todellakaan helppoa. Liiman täytyi kuivua joten jätettiin yöksi kuivumaan. Luettiin pari kirjaa ja unikirjaksi valittiin Mauri Kunnaksen "Seitsemän koiraveljestä" jota ei kovin pitkälle päästy, kun alkoi makeasti nukuttamaan ja uni voitti. Yöllä kerran siirsin, että yökaveri ei olisi pudonnut sängystä muuten hän veteli unia aamuun asti, siis kello kuudelta hän nousi ylös - leikki alkoi. Aamiaiseksi syötiin muroja, mustikoita, keksejä ja karkkeja.  Tehtiin huushollihommia yhdessä suunniteltiin mitä laitetaan kahvin kanssa, kun hakijat tulevat. Kerran hän laskeskeli, että ovatkohan jo nousseet ylös ja syöneet aamupalan? Havaitsin pienen odotuksen, että kiva kun pääsee kotiin. Rakennettiin kuitenkin lentokone jokseenkin valmiiksi sitten tutkimme minun aarteita joista osan sai viedä kotiin. Näytin hänelle pinssejä joita olen vuosien varrella kerännyt jotka hän saa sitten, kun on koululainen taisi siellä olla vanhoja pennin-sekä ulkomaan valuuttaa. Se aarre pysyy täällä siihen asti, kun osaa pitää keräilyvehkeet pois leikistä.

 

774767.jpg

Pepe-kissa

774773.jpg

Tofu-kissa

Aika riensi, mutta soitettiin vielä Liisa-mummulle Kuopioon tietokonepuhelun loputtua hakijat tulivat noutamaan. Tällä kertaa salarakas meni kiireesti avaamaan itse ovea ja kertoi heti, että "äiti mulla on paljon aarteita laukussa" näette ne sitten kotona.

Jee, minä lähden tästä Heppariin aurinkoon huilaileen sillä huomen illalla tulee se isompi pikkusisko yökylään ja meillä onkin sitten tyttöjen jutut meneillään, siis huomiseen heippa.