Suuntasin aamupäivällä Itäkeskuksen markkinoille, kun vielä ilma oli mitä parhain. En tiennyt, että ne ovat oikeasti niin suuret, että ovat valloittaneet koko Citymarketin parkkipaikan? Ensimmäinen koitos tuli siitä, että autoa ei saa mihinkään? Onneksi oli varattu muutama paikka Inva-merkillä varustetuille autoille ja järjestyksen valvoja sattui sopivasti, kun tavallainen auto yritti jättää autonsa kyseisille paikoille joten hän sai lähteä ja minä jäädä. Hyvää palvelua, kiitos siitä.

Päivän kävelytarve tuli todellakin käytettyä kun aluetta käveli ristiin ja rastiin. Tarjolla oli vaikka mitä? Ostin vihdoin ne puolukat pakkaseen etten jää aivan ilman. Hinnaltaan olivat 2 euroa litra, mutta näin sitten paikan josta olisi saanut 1,5 eurolla/litra vähän harmitti. Jos olisi ostanut vähintään viisi litraa hinta olisi ollut edullisempi, mutta en minä tarvitse niin paljon. Päivän toinen ostos jota torilta täytyy saada on "omenalörtsyt" (litistetty munkki jossa on hilloa välissä) siihen ostokseni jäikin, mutta tapasin yhden ystävän ja yhden entisen työkaverin heidän kanssaan pysähdyin toviksi keskustelemaan.

Huomasin erään miehen joka oli vaimonsa seurassa muistin, että hän joskus 60-luvulla lopulla jahtasi minua oikein olan takaa. En pitänyt hänestä silloin joten kävelin huomaamattomasti ohi. Näytti tulleen vanhaksi ukoksi...... niin ne vuodet vierii aikaa niistä tapahtumista on kulunut jo neljäkymmentävuotta. Lopun aikaa kiertelin kameran kanssa torin ihmeitä, tässä muutama kuva tunnelmasta.

925053.jpg

Huovutustöiden tekijä!

925054.jpg

Suloisia patalappuja hänellä oli istuinalusia, helmiä, ritsoja yms. huovutusmenetelmällä tehtyjä juttuja.

925060.jpg

Keinuva pelle löytyi leikkikalujen myyntipisteestä.