Ruun syntymä antaa odottaa itseään. Sain tänään päivystyksestä yllättäen vapaapäivän itseasiassa perjantaihin puoleenpäivään asti. "Ruun" mummi ja vaari tulivat päivystämään pariksi päiväksi toivon kaikki varpaat pystyssä, että odotus palkitaan.

Lähdin ystävieni Jatan ja Kurren luokse Nurmijärvelle kyläilemään, viivyin siellä monta tuntia oli sen verran pitkäaika kun on viimeksi tavattu joten puhumista riitti. He asuvat uudessa itse rakentamassaan omakotitalossa jossa ihan kaikki ei ole vielä valmiina, esimerkiksi puutarha. Nauratti, kun Jatta seurailee luonnon eläimiä jotka tulevat liian lähelle, kuten esimerkiksi "myyrä" perhe. Hän oli huutanut talon kuistilta, että "mars takaisin metsään" kun myyrän lapsi yritti tulla puutarhaan kaivamaan pienen omenapuun juuria. Eivät näyttäytyneet minulle joten en saanut selvyyttä, että mitä myyriä olivat. Yhdessä mietittiin, että mikä olisi paras tapa päästä niistä eroon ettei tarttis myrkyttää? Jos joku tietää, niin välitän tiedon eteenpäin. Minusta ei ollut mitään apua sillä en todellakaan tiedä millä myyrät saisi karkoitettua kotikonnuiltaan pois? Kuten en osaa neuvoa puutarhanhoidossakaan ihailen, kun ihmiset näkevät hyvin paljon vaivaa tehdäkseen ymräristönsä kauniiksi. Naturell on minun motto pihanlaittojutuissa. Joka tarkoittaa sitä, että mikä kasvaa luonnostaan on kaunista. Ei mitään kitkettävää tai kasteltavaa mökkerölle se on sen verran kaukana, että kuolisivat kuitenkin hoidon puutteeseen.

Illan suussa tulin kotiin ja päivitin "Ruun" odotus asiat, huomenna en tarvii päivystää vaan olen saanut kutsun iltapäiväkahveille "salarakkaiden" luokse. Heippa.