Aamulla nukuin jälleen oikein pitkään heräsin virkeänä, koska tiesin että kivaa on tiedossa.  Arja-ystävä soitteli aamupäivällä sovimme mahdollisesta lounaasta presidentinvaalien ennakkoäänestyksen jälkeen, olen mukana vaalitoimikunnassa joka kiertää vanhainkoteja ja sairaaloita. Vielä yksi puhelu sovitteluasiaa ja sitten laitoin rusinat ja puolukat kassiin ja lähdin kohti Korsoa, leikkimään.

Päivä oli taas aivan parhaasta päästä en ollut tullut kunnolla sisälle, kun salarakas huuteli, että maalataan. Söimme kuitenkin ensin ja sitten me maalattiin kolme maalausta joiden nimet olivat "Auringonlasku", "Kartta" ja "Mörrimöykky piilossa" ensimmäinen lähtee varmaan postiin, kun isomummulla on nimipäivä ensiviikolla. Olikin sitten päiväkahvin aika tarjolla oli täytekakkua jossa oli karkkia päällä. Olin unohtanut, että "salarakkaiden" äidin synttärit olivat eilen, minulla tuo muisti on hyvä, mutta lyhyt. Onnea Onnea Onnea täältä Vuosaaren suunnasta kukka tulee perästäpäin. Kun kakkua oli syöty, niin päiväunet olivat jo tarpeen lähdimme "salarakkaan" kanssa yläkertaan ja otimme joulupukilta tulleen kirjan mukaan Mauri Kunnaksen, Iloinen autokirja. Tulimme sellaiseen kohtaan missä oli noita-akka joka käski Kertun syöttää veljelleen Hannulle kaikkia herkkuja jotta noita-akka voisi sitten panna Hannun poskeensa, se olikin pelottava kohta joten salarakas sanoi, että "sen vois viedä takaisin joulupukille" hän kuitenkin rauhoittui ja hetken kuluttua oli täysin unessa ja minä hiivin alakertaan.

Päiväunet oli nukuttu ja me alettiin tekemään muovailuvahasta kaikenlaista, esim. mörrimöykyn, kananmunia, leivottiin pullaa ja pikkusisko laittoi makarooneja vuoroin purkkiin, lattialle ja meni suuhunkin. Isi tuli kotiin ja kohta oli päivälliseksi herkullista vispipuuroa ja juotiin vielä kakkukahvit päälle. Kummallekin pikkuystävälle olisi kovasti maistuneet kakun koristeena olevat karkit, mutta maistui se kakkukin. Minä aloin tehdä lähtöä sain nähdä vielä pienen ihmeen kun "pikkusisko" halusi mennä potalle ja me kaikki kannustettiin ja taputettiin kun pottaan tuli pissi. Salarakas ei ehtinut mennään vessaan asti vaan "kakka" ehti tulla vaippaan. Lähtiäiseksi sain kummaltakin pusut ja lapset taisi lähteä isin kanssa vähän ulos.

Huomenna sitten vanhainkotiin . . . . .  Heippa.