Tällä kertaa Helsinki oli järjestely vastuussa joten Vuosaaresta ei tarvinnut kovin aikaisin lähteä, että ennätti paikalle Helsingin Hakaniemessä sijaitsevaan Helsinki Congress Paasitorni jonka ihmiset paremmin tuntevat HTY - Helsingin Työväen Yhdistyksen talo joka muuten huokuu historiaa. Todella kaunis talo ja rakennettu jykevästi, että varmasti vielä monta sukupolvea varmaan talon tiloista voi nauttia. Olen ollut työssä samassa talossa Työväen Sivistysliitto TSL:ssa ja Lomakotien Liittokin oli samassa talossa.

Seminaarin ensimmäisen päivän ohjelma oli aika kesyn oloinen. Olen ne tiedot joita saimme saanut monta kertaa aikaisemmin, ainoastaan "naapurisovittelu" oli uusi josta en juurikaan tiennyt mitään aikaisemmin. Joka tarkoittaa sitä, että jos esim. kerrostalossa on naapurien välille tullut riitaa, niin se voidaan sovitella ennenkuin kukaan ilmoittaa sitä poliisille. Tai sitten jotain häiritsee toisen melu esim. lasten, niin siitä voidaan keskustella sovittelupöydässä ja saada jokin ratkaisu, ennenkuin tapahtuu sen suurempia asioita. Kaikista parasta olisi tietenkin, että jos on naapurille jotain sanomista, niin mennään sanomaan se suoraan. Suomessa valitettavasti yleensä valitetaan virallisesti ennenkuin valituksen kohde tietää, että hänen joku toimintansa harmittaa naapuria.

Huomenna seminaari jatkuu jolloin paljastetaan, että kenet on valittu vuoden sovittelijaksi sekä erilaisia luentoja.

941319.jpg

Kuvan otti eräs ystävällinen nainen jonka nimeä en tiedä, mutta hän antoi luvan laittaa blogiin, varsinkin kun itse olen kuvassa. Kuvan taustalla näkyy talon historiallisesta havinasta. Katsokaa noita seinämaalauksia jotka saneerauksen yhteydessä ovat jälleen esillä on ollut aikoja, kun ovat maalin alle peittyneet. Oli pitkästä aikaa tosi mukava nähdä sovittelukavereita ihan heitä on kaivannut. Heippa.