Olin kuuntelemassa mielenkiintoista luentoa köyhyydestä. VTM Anna-Maria Isola kertoi miten moni Helsinkiläinen elää alle köyhyysrajan.  Paikalla oli runsaasti väkeä - järjestäjinä oli useampi sos.dem. yhdistys sekä Työväen Sivistysliitto TSL ry. Olipa siellä kaksi valtuutettua Maija Anttila ja Terhi Mäki. Lisäksi yksi kansanedustaja Jacob Söderman.

Aluksi kuului muutamia ikäihmisten puheenvuoroja, että ei saa puhua köyhistä. Sanalla on kuulemma huono kaiku. Olen kyllä eri mieltä, kun oikeasti on köyhä, niin siitä täytyy puhua juuri selkokielellä jonka kaikki ymmärtävät. Toivon totisesti, että asiasta nousee kansanliike. Löytyisi sellaisia päättäjiä joita asia oikeasti kiinnostaa, vaikka se hiljainen joukko ei varmaan pyöri vaalikentillä ehdokkaiden perässä.

Keskustelussa tuli esille myös pikavipit! Joista olen sitä mieltä, että eduskunnan pitäisi pikaisesti säätää laki jolla estettäisiin ihmisten velkaantuminen. Ongelmissa oleva nuori esim. ei juuri ymmärrä, että kuinka paljon se vippi oikeesti tulee maksamaan. Niitä on aivan liian helppo saada.

Menipä tämä päivä nyt vakavaksi! Kävin minä uimassa tänään ja sattui yksi tosi ihana yhteydenotto. Nimittäin eräs yli 30-vuoden takaa oleva matkakaveri oli lukenut sitä "akkain" -lehteä josta minusta oli juttu heinäkuussa ja sen pohjalta otti yhteyttä. Oltiin yhteisellä Kyproksen matkalla hotellissa huonekavereita ja se reissu oli, niin hauska että muistan sen vieläkin. Sovittiin, että tavataan lähiaikoina - odotan tosi innokkaasti tapaamista!

Huomiseksi onkin kerholaisen hakemista ja leikkimistä!