Eilen lähdin puolenpäivän aikaan kohti Kannelmäkeä josta nappasin yhden entisen työkaverin (kolmenkymmenen vuoden takaa) kyytiin ja matka jatkui Maijan mökille Suomusjärvelle hänkin työkaveri vuosien takaa. Navigaattori päälle ja osattiin perille, vaikka ohjaus ei aivan nappiin mennytkään. Olimme sopineet, että illalla mennään kesäteatteriin katsomaan Minna Canth näytelmää Papin perhe jossa miespääosaa näytteli Maijan mies. Oli aivan mahtava esitys minulla lopussa kyyneleet valui silmistä oli tosi koskettava tulkinta. Suosittelen lämpimästi menee vielä Salon kesäteatterissa pari näytäntöä elokussa. Unohdin sanoa, että ennen teatteria emäntämme hemmotteli meitä pestolla ja pastalla joka oli tosi hyvää. Teatterista palasimme mökille takaisin jossa saunomisen jälkeen nukkumaan, koska aamulla oli ne Somerniemen kirpparit johon olimme myös menossa.

Aamukahvin jälkeen lähdimme naisporukalla samalla autolla, isäntä oli jo lähtenyt tavara-auton kanssa valmistelemaan tulevaa myyntitapahtumaa. Olin ensimmäistä kertaa kyseisellä kirpputorilla josta olin kuullut kaikenlaista, että paljon on myyjiä ja ostajia. Helsingin kirppareita kiertäneenä oli paljon uuttaa- ja itsetehtyä tavaraa myös arvokasta lasitavaraa oli paljon pyysipä joku vanhasta leikkiautosta neljäsataa euroa. Tapasin muutaman tutunkin harmittaa vieläkin, etten voinut Liisalta ostaa ternimaitoa oli nimittäin pakasteena eikä ollut mitään mahdollisuutta saada sitä jäisenä kotiin asti. Löytöjäkin tuli esim. sinisiä lasilautasia, ametistikaula korun, saaristolaisleipää, lahjan salarakkaan pienemmälle siskolle sekä kaksi pientä tuppervaara purkkia (joissa on hyvä pitää pillereitä tai muuta tarpeellista tavaraa matkoilla ollessa). Olin vienyt vanhan nahkaisen matkalaukun myyntiin yksi ostaja oli tiedustellut mitä maksaa, mutta ei mennyt vielä kaupaksi.

Valokuvat kertokoon tunnelmasta!

755102.jpg

Maijan puutarhasta!

755104.jpg

Vaskikäärme luikerteli!

755112.jpg

Hienoa käsityötä! Tehty pellavakuidusta erikoisesti käsittelemällä ja tekijänä Eija Ylén Somerolta! Olivat tosi kauniita ja jos olet kiinnostunut asiasta enemmän, niin laita sähköpostia voin kertoa tekijän yhteystiedot.

755113.jpg

Kirpparilla oli  kilpailu kenellä hienoin hattu, tässä yksi osallistuja, mutta hänen nimeään en tiedä sain kuitenkin luvan ottaa kuvan.

Niin me sitten palasimme kotiin huokaillen, että olipas mukava reissu tämä me muistetaan pitkään! Lämpöiset kiitokset sinne Suomusjärvelle kaikesta huolenpidosta, heippa!