Lähdin uimaan ajoissa tällä kertaa. Se olikin mielenkiintoinen reissu, kun ensin kotoa pääsy autotalliin oli suorastaan akrobaattitaitoja vaativa toimenpide. Sille ovelle josta on esteetön pääsy parkkihalliin, niin lunta oli aurattu siihen eteen sellainen puolenmetrin korkuinen reunus. Edelliset kulkijat olivat tehneet pitkiä harppauksia joihin meikäläisen jalat ei sitten taipuneet. Kyynärsauva upposi hankeen ja minä yritin nostella kädellä toista jalkaa, kun ei nouse kovin korkealle. Onnistuin temppuillessa kiitettävästi, enkä ollut nenälläni. Joten uimaan pääsin joka oli tosi ihanaa ja lopuksi olin lämpöisessä altaassa hieromavehkeissä rentoutumassa. Jippii!!!! Ittelle tarvii hattua nostaa, kun vaan lähdin ulos asenteella, että tuli mitä tuli eteenpäin mennään.

Äiti on huonovointinen ollut, siis lounaat sekä pillerit tulleet ulos samantien. Tänään terveyskeskussairaalaan tulee röntgenlääkäri joten äiti pääsee ultrakuvaukseen ehkä sitten tulisi jotakin selvyyttä mikä se tekkee sitä huonoa oloa. Näköjään nämä erikoislääkärit ovat sairaalassa vieraileviä tähtiä joten se palvelu ei ole tarjolla kovin usein.

Meidän taloon ovat keksineet laittaa kaikki ovet aina lukkoon huhtikuun alusta, kun parissa rapussa on ollut ilkivaltaa. Sovittelijan näkökulmasta ajatellen parempi ajatus olisi antaa juttu poliisille, että tutkii ja selvittää kuka niitä pahojaan siellä tekee ja sitten soviteltaisiin asia. Tuo ovien lukkoon laittaminen hankaloittaa kaikkien kulkemista, siis miten posti yms. palvelut pääsevät tekemään työtään. Jos jollakin on kotipalvelun tarvetta, niin heidänkin pitäisi päästä rappuun. On kohtuutonta vaatia, että henkilö joka on avun tarpeessa, niin hänen pitäisi jollain konstilla mennä aukaisemaan ovea avun tuojille. Rajoituksilla, kielloilla ja käskyttämisellä ei yleensä saada hyvää aikaan, vaan sehän vain ruokkii ilkivallan tekijöitä. Ovat ehkä sellaisesta alkaneetkin, kun nuorisoa on komennettu niin antavat takaisin ajattelematta sen enempää.

Meidän rapussa ei ole ollut mitään ilkivaltaa, mutta nekin ovet pannaan kiini. Annoin palautetta isännöitsijälle jonka viestissä oli, että väliaikaisesti mutta kun niistä päätöksistä tahtoo tulla pysyviä. Ehdotin hänelle sovittelun mahdollisuutta jos tiedossa ketkä siellä pahojaan tekee.