Juhlat on sitten juhlittu ja kaikki meni loistavasti. Viime perjantaina lähdin kohti Multiaa ja mökkeröä. Mennessä poikkesin kampaaja Vapun luokse maksamaan äidin lahjan, siis kampaajan käynnin kotiin ennen juhlia. Äidin luona myös poikkesin hän oli hyvällä mielellä juhlien suhteen. Jatkoin mökkerölle laittamaan jääkaappia päälle yms. mitä mökillä täytyy aina tehdä, että voi kotiutua olemaan muutaman yön.

Mökkinaapurin Satu pyörähti hakemassa kylmälaukun kun oli tarkoitus tuoda ystävälleni Arjalle lakkoja paluumatkalla jotka Sadun isä oli luvannut myydä. Lämmitin illalla saunan ja ajoissa nukkumaan, että heräisin aamulla hyvissä ajoin äidin luokse jännittämään juhliin lähtöä. Aamu valkeni ja aloin kahvin keittoon, mutta silloin juuri kaasu olikin siitä pullosta loppunut joten jäin ilman kunnollista aamukahvia, yritin kyllä saunan kiukaalla lämmittää koska oli kuitenkin sauna lämmitettävä pesulle pääsyä varten.

Lähdin siitä ajelemaan Multialle ensin etsimään josko jostain saisi kaasupullon löytyihän se pienen ajelun jälkeen. Suunnistin äidin luokse siellä kampaaja Vappu oli jo viimeistelemässä äidin hiuksia. Äiti laittoi juhlavehkeet päälle minä vielä vähän poskipunaa ja lainasin pienen laukkuni jotta nitrosuihke olisi koko ajan saatavilla. Siihen sitten tupsahti veljeni Pentti kävi äidin asioilla ruokakaupassa, juuri kun hän tuli takaisin, niin äiti sanoi: että "en muistanut niitä talkkunoita" no, ei se mitään Pentti lähti uudestaan ja vielä muistui ne savusilakat.

Puolenpäivän aikaan sitten äiti Pentin käsikynkässä, lähdettiin kohti Multían seurakuntasalia vieraita vastaanottamaan. Liisa sisko tuli ja äiti sai kukkaseppeleen päähänsä sitten alkoi vieraita tulla ja päästiin alkuun. Kohotimme äidille maljan ja lauloimme yhdessä, "paljon onnea vaan....." sitten maistui lihakeitto.

9152.jpg

Ohjelmaa oli myös koska suvussa osataan laulaa ja soittaa. Ella, Elmo ja Minna esiintyivät pikkusiskoni Sirkka luki Liisan tekemän muistelon meidän äidistä. Lopuksi taisi tulla parhaat esiintyjät koska Eme 2,5 v, Nelli 4 v ja Miika 2 v halusivat myös laulaa. Meinasi tulla riita mikrofonista kun kaikki halusi yhtä aikaa, mutta kyllä kaikki lauloi pieninkin joka ei vielä osaa kunnolla puhua sai ihan yksin yrittää. Heillä ei ikä juuri painanut, mutta onnittelulaulu tuli moneen kertaan esitettyä. Taisi tulla sitten muitakin mukavia lauluja ja yleisö taputti.

Niin, tietysti juhlakakku ja kahvi oli jälkiruoaksi äiti kävi leikkaamassa ensimmäisen palan ja oli muuten hyvää. Kiitos vain Multialaiselle Anu Uutteralle hyvästä tarjoilusta kaikki meni nappiin. Juhlista jäi mukava maku näytti että kaikilla oli hyvä mieli. Lopuksi vein äidin kotiin Antti, Eeva ja Pentti hoitelivat kukat ja lahjat kotiin. Kotona vielä paketit aukaistiin,  vietiin roskat ulos kukkaseppele pantiin kirjahyllyn päälle kuivamaan jätimme äidin huilailemaan.

Soittelin seuraavana päivänä äidille ja tiedustelin, että onko väsynyt kertoi, että oli nukkunut aamulla seitsemään asti. Mikä muuten on pitkään meidän äidille herää usein kukonlaulun aikaan. Naapurin Saimi ikä 91 vuotta piipahti myös kakulla kun emme saaneet houkuteltua millään juhliin, sanoi että "ei mulla ole mitään kolttua panna päälle". Äiti kertoi, että oli sitten soittanut Saimille lahjaksi saamaansa Olavi Virran CD:tä musiikkia.

9153.jpg

Aamulla sitten pakkailin kamppeet kasaan mökkeröltä ja poikkesin naapuriin ottamaan ne Arjan lakat pakkasesta. Poikkesin vielä äidin luona Multian kirkolla, mutta sitten täytyi ajaa yhtä soittoa Helsinkiin kun oli ne lakat. Ne on nyt onnellisesti minun pakkasessa huomenna Arja tulee hakemaan ne Siuntioon omaan pakastimeen.

Nyt pyörii pesukone ja kohta huilailen kun alkaa Emerdale nautin TV:sta koko rahalla kun mökillä en kuunnellut mitään vehettä muuta kuin lintujen laulua.

Heippa, huomiseen.