Kävin kurkkaamassa miten keskustelu on alkanut kehittyä Punaruusut blogissa Irma on kirjoittanut köyhyydestä joka on saanut jo monta kommentoijaa. Käykää ihmeessä kommentoimassa köyhyydestä, mitä se tänä päivänä oikein tarkoittaa? Tavarapaljouden keskellä, kun kaikilla perheillä ei ole varaa hankkia lapsille uusia vaatteita, leluja, ruokaa ja viedä harrastuksiin. Kunnat on alkaneet periä käyntimaksuja lähes jokapaikasta jos työtä ei ole, niin sitä ei ole eikä sitten myöskään rahaa. Siihen en usko, että kaikki ihmiset olisivat itse aiheuttaneet tilanteensa, siis jos menee työpaikka alta, niin harvoin siihen on itse syyllinen.

Toinen suunta joka mietityttää, kun kunnat hyvin mieluusti työntää tehtäviä kolmannelle sektorille tehtäviä joita vapaaehtoistyöntekijät tekevät siis ilman palkkaa. Onko sekään oikein, että selvästi yhteiskunnan järjestämisvelvollisuuteen kuuluvat asiat yritetään työntää vapaaehtoisille. Kunnilta puuttuu kuitenkin henkilöt jotka ymmärtävät miten vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa toimitaan silloin kun toiminta tehdään yhdessä kuntien kanssa. Se ei tarkoita, että sekään työ on ihan ilmaista sillä vapaaehtoistyöntekijän palkka on arvostus tekemästään työstä sekä hyvä koulutus, koska vapaaehtoisia ei koskaan voi käskyttää. Asian kääntöpuoli tietenkin on, kun ihmisillä ei ole työtä, niin onko oikein että työt jotka kuuluisi yhteiskunnalle yritetään teettää ilmaiseksi? Tänään on arvot niin kovat, että hirvittää!!!

Tänään ihmisillä on monenlaista köyhyyttä  josta  Jenni-Julia Wallinheimon blogissa - kaikilla ei ole edes puute rahasta!