Puolenpäivän aikaan pääsin lähtemään tarkoituksena mennä Hakaniemen markkinoilla jotka ovat joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Tunnetusti Hakaniemessä aina tuulee, niin nytkin joten minäpä pujahdin ensin Prismaan (siis entinen Elanto tai Maxi) katselin itselleni jotain vaatteita, mutta eipä löytynyt mieleisiä. Yhtä myssyä katsoin vähän tarkemmin se olisi ollut aivan kiva, mutta hinta melkein 30 euroa villamyssystä en niin paljoa maksa, vaikka olisi sitten kuinka hieno tahansa.

Laskeuduin katukerrokseen katselemaan kauneudenhoitotuotteita olin ihmettelemässä juuri Lumenen uutuustuotteita, kun eräs rouva-asiakas alkoi keskustelemaan kanssani. Hänellä oli huolena, kun saunan jälkeen posket tulee punaiseksi, että miten sen voisi estää. Mulla kesti vähän aikaa, että sain naamani peruslukemille en ole aikoihin hullumpaa kuullut, että normaali verenkierron vilkastuminen saunan jälkeen olisi jotenkin kauneus haitta? Vilkaisin puhujaa kasvoihin, niin huomasin että hänen naamastaan ei pohjaväriä näkynyt hän näytti ihan halloween pelättimeltä. Mutisin itsekseni, että "eikös ole ihan normaalia saunan jälkeen, että posket punoittaa". Hän jatkoi, että hän laittaa "meikkilaput poskille, kun menee saunaan sitten ei kuulemma posket punoita".

Poistuin tavaratalosta ostamatta yhtään mitään menin kuin meninkin markkinoille, vaikka tuuli aika kylmästi. Siellä tuli yksi tuttu vastaan hänen kanssaan hetki parannettiin maailmaa tai lähinnä ihmeteltiin, kun Arja Alho on tehnyt aloitteen vaikeavammaisten henkilökohtaisenavustajan saamiseksi subjektiiviseksi oikeudeksi hyvin vaikeavammaisille, niin nyt sitten näkövammaiset ovat asiasta suuttuneet. Vammaisjärjestöissä ei näytä ole minkaanlaista solidaarisuutta toisenlaisia kohtaan, vaan mulle heti ja ihan kaikki ajattelu näyttää olevan niissäkin vallalla. Lakialoite ei tarkoita, että keltään vietäis mitään pois vaan tulisi lisänä turvaamaan heidän perusoikeuksiaan. Pitäisi nähdä asioita vähän laajemmin ja käyttää joukkovoimaa nyt tämän asian kanssa ja toisen kerran sitten jonkun toisen.

Ostinhan minä sieltä torilta lakua ja kaksi lörtsyä omena/metsämansikka täytteillä. Heippa.