Kävin pitkästä aikaa pönttökameran  touhuja katsomassa pöntössä numero 6 hautoo sinitiainen ja pesässä on kymmenen munaa. Emolintu oli hetken pois niiden päältä joten pääsin laskemaan. Aina oppii uutta en tiennyt, että sinitiainen munii noin monta munaa kerralla. Montakohan poikasta niistä kuoriutuu? Ompas kivaa jännättävää odotusta taas. Karhunpesässä on hiljaista ehkä yöllä käy nukkumassa en ole kuitenkaan onnistunut ketään näkemään. Liito-oravalla on myös poikaset pöntössä.

Aamulla olin uimassa ja kilometri tuli täyteen. Muuten puhkun intoa pestä ikkunoita ja seuraavaksi täytyy ruveta parvekelasian kimppuun! Nyt parveke- ja makkarin ikkunat ovat puhtaat ja olo on kuin olisi katujyrän alle jäänyt joten  loput toisella kertaa.

Kiipeilyä

Täytyy kertoa kiipeilystä, nimittäin makkarin kattolampusta sammui lamppu jo vähän aikaa sitten kuumeisesti olen miettinyt, että ketä kehtaan pyytää roikkumaan katonrajaan. Tässä olisi ollut taas sellainen homma, että miehestä olisi ollut apua. Tänään kuitenkin ostin energialampun (kun se kestää pitkään) ja päätin, että kiipeän sinne ihan ite. Tuumasta toimeen sänky aivan ikkunan viereen ja korkeat tikkaat keskilattialle ja akka tikkaille. Lamppu on malliltaan sellainen litteä joka on äärettömän hankala kuljettaa alas, kun tarvii käsiä tikkailla pysymiseen, niin keksin keinon ja pudotin sen suoraan patjalle. Lamput tuli vaihdettua sekä pölyt pestyä joten valoa on jälleen toivottavasti ja pitkään.

Huomenna menen 90-vuotispäiville! Heippa.

Ps. Äidillä tänään kovasti rintakipuja ei ollut kuitenkaan soittanut turvapuhelimella apua vaan kertoi, että yrittää mennä hiljalleen nukkumaan.