Lähdin hyvissä ajoin joulunviettopaikkaani, nimittäin salarakkaiden luokse. Lahjat auton takakontissa kohti Korsoa. Pihalla olikin "salarakas" vastassa tuli autolle ja kyseli, että onko sulla mitään tuomisia?  Kerroin, että ei ole, kun tänään tulee joulupukki tuo lahjoja jos on ollut kiltti. Hän tyytyi siihen ja varoitti, että piha on tosi liukas nyt tarvii "keppiä". Fiksuna kavaljeerina hän talutti minut liukkaan ohi joten päästiin hyvin kuistille. Isi laitteli tuikkuihin jouluvaloja ja tulet palamaan portaiden luokse, että joulupukki näkee tulla perille. Pikkusiskot vetelikin unia, kun joulukirkko reissu oli väsyttänyt joten hetki saatiin olla "salarakkaan" ja aikuisten seurassa. Salarakas kertoi suuren salaisuuden, että "jouluna tapahtuu kaikkia kummallisia juttuja" ja hän näytti, että yöllä oli joku rakentanut seimen ja Jeesus lapsen. Yöllä tontut oli tuoneet soittovehkeitä sellaisia joilla on hyvä lyödä rytmiä - aivan kun kohta olisi kokonainen orkesteri.

IMG_0950-1.JPG

Tonttujen tekemä jouluihme!

Pukin odotusta!

Oli sitten raskasta odotella sitä joulupukkia tulevaksi ei kiinnostanut saunaan meno eikä mikään, mutta sitten kun oli tiedossa "muumilimua" ja sitä ei saanut jos ei mennyt saunaan, niin alkoi vaatteet lentää päältä saunahalut tuli. Odotus jatkui soitettiin Multian iso-mummulle, että onko sielläpäin vielä pukkia näkynyt eikä hänkään ollut vielä nähnyt. Näytti jännitys menevän tosi kovaksi, kun salarakas ilmoitti että laittaa yöpuvun päälle ja menee nukkumaan jos se pukki sitten sillä aikaa kävisi? Uni ei tullut hän tuli takaisin alakertaan ja alettiin lukemaan Mauri Kunnaksen Joulupukki-kirjaa jossa oli juttuja joulupukin lahjapajasta ja ahkerista tontuista. Kohta saimme kutsun ruokapöytään ja söimme kaikenlaisia ihania jouluherkkuja, niin pukin odotus vähän laimeni hetkeksi. Ruokailun jälkeen aloimme laulaa joululauluja porukalla istuimme sohvalla, jostain syystä isi lähti viemään roskia ulos. Laulettiin monta laulua, se isompi pikkusisko pörräsi ympäri taloa ja pienempi pikkusisko nukahti äidin syliin. Salarakas oli reipas laulamaan, sitten se tapahtui nimittäin jotain punaista vilahti kuistilla ikkunan takaa ja pikkuihmiset jähmettyivät paikoilleen minä sain sen isomman pikkusiskon syliini ja salarakas meni katsomaan ovelle, että "nyt se tulee joulupukki".

Kyllä oli joulupukilla aivan hirmuisesti lahjoja monta säkillistä joten kilttejä on oltu kaikki. Salarakas antoi, kun kahvipöydästä jäi yksi "erityinen" suklaakarkki sen joulupukille. Lisäksi oli vielä leikkiruokaa poroja varten, olivat kuulemma vähän matkan päässä parkissa. Pukilla oli kiire jatkamaan matkaa ja me aloimme porukalla aukomaan paketteja joista paljastui aivan ihania tarpeellisia tavaroita. Muutaman voin mainita, harmooni, sähkökitara, leegoja, nalle puh - pussilakanat, monta kirjaa, puolenhehtaarin metsän asukkaista olevia DVD, Muumi CD, kiikarit, otsalamput, vaatteita monenlaista yms. en muista kaikkea, mutta paljon niitä oli. Sain kaksi allakkaa olin ollut tosi kiltti, joten toisen makkariin ja toisen keittiöön.

Kun tavarat oli avattu melkein kaikki, niin alkoi orkesteri pauhata nimittäin niitä uusia soittovehkeitä täytyi heti kokeilla. Aloin puuhata kotiin lähtöä - muut jäi sinne leikkimään kaikilla uusilla leluilla. Salarakas kyllä ilmoitti, että "nyt on aivan liian paljon leluja" se on kyllä viisasta puhetta melkein neljä vuotiaalta.

Tänään menen sitten Jatalle ja Kurrelle syömään herkkuruokia, jee!