Tänään vietän vapaapäivää nimittäin kaikista vapaaehtoistoiminnoista. Joten nukuin pitkään ja siivosin nurkista pois pölyjä. Kävin Lidlissä ostamassa "halvalla" kaikkea tarpeellista. Kuinkahan niiden kannattaa myydä, niin edullisesti? Tietysti tarttis kannattaa kotimaista, mutta kun tulot ovat rajalliset niin aina se on kotiinpäin kun saa edullisemmin.

Illalla sain puuskan laittaa sähköposti Multian kunnan sosiaalijohtajalle. Olen muutaman kerran nimittäin kuunnellut äitini kertomusta, kun vanhusten päiväkeskuksen uusista käytännöistä. Äidillä on vähän stressiä päiväkeskuksessa käynnistä - hän käy siellä saunassa samalla pitäisi hoitaa kaikki lääkejutut ja muut terveydenhoitoon kuuluvat asiat. Äidillä on huoli saako enää liottaa jalkoja jalkahoitokylvyssä saunan lauteilla jota ei viimeksi ollut hänelle suotu? Hänen lääkkeiden annostelu ei ole ollut kohdallaan mikä minusta on hyvin vakava asia? Monenlaisia kysymyksiä nousi esiin - toivottavasti hän vastaa minulle?

Toinenkin asia on tapetilla tänään Hesarissa oli taas hyvä kirjoitus vammaisten kuljetuspalvelusta HMPK:sta. Jos asiat olisivat kunnossa, niin varmaan kirjoitukset loppuisivat! Eniten tässä harmittaa kun ihmiset eivät uskalla lähteä kodistaan pelkäävät ettei kuljetukset onnistu! Tulevaisuudessa siitä maksetaan suuri lasku, kun vammaiset passivoituvat tarvitsevat apua kotiin aikaisemmin. Kenenkähän etu se on, minä kysyn vaan? Huomenna on muuten vammaisneuvoston kokous jossa taas pohditaan tätä samaa juttua, nyt kyllä sanon että PERKELE! (anteeksi kirosana)

Jokaisella ihmisellä on ihmisarvo - myös oikeus olla vaikka vammainen ihminen!