Ovikello soi äskettäin ja siellä oli "kukanmyyjä" kädessään kimppu sekalaisia kukkia joita hän halusi myydä. Jotenkin tuntuu tosi epämukavalle, kun tullaan kerrostaloon soitteleen ovikelloja. Ainahan voi olla avaamatta ovea, niin nytkin olisin tehnyt mutta kun ovikellon soittaja ei ollut näkyvissä, siis väisteli kohdan johon ovisilmästä näkee. Heidän on muuten pakko saada hyvin rahaa, kun kannattaa Romaniasta asti tulla suomeen joukolla rahan hankintaan. Ehkä minua sieppaa erityisesti, kun olin tänään käräjillä olen jotenkin ärtyinen rikoksentekijöitä kohtaan.

Oli sen verran hulluja juttuja, että jäi miettimään ihmisten elämäntapaa muutenkin. Yhdessä jutussa oli joukko nuoria miehiä jotka olivat mustasukkaisena eräästä nuoresta naisesta hakanneet toisiaan verissäpäin ja kaikki umpikännissä tyttöystävää myöten. Asiaa yritettiin selvittää, niin porukka ei muistanut mitään. Pahoinpitelyn aiheuttamat vammat jotka lääkäri oli todennut, oli sen kaikkein kuuluisimman syyllisen tekemiä, siis "tuntematon tyyppi" jonka nimeä ei kukaan tiedä. Olen kuullut erään herran oikeudessa kertoneen, että "ostin taulut valkoisen mersun takakontista tuntemattomalta tummalta mieheltä", kun jäi kiinni väärennettyjen taulujen hallusapidosta ja oli asiasta käräjillä. Jotenkin systeemi on sellainen jos näytöt ovat heikot, niin tekijöitä ei saada millään vastuuseen. Vastuun kanto omista tekosistaan on todella vaikeaa myöntää. Tuomitsemiseksi täytyy olla semmonen näyttö, ettei jää arvailemista.

Käräjäoikeuksien lautamiesjärjestelmää ollaan muuttamassa jälleen kerran omalta kohdaltani tämä kausi on viimeinen joten tämä uudistus jos tulee voimaan koskee seuraavia valintoja.

Semmosta tänään, heippa.