Helsingin Lautamiesyhdistys ry on järjestänyt lautamiesten koulutustapahtuman tutustumalla Maanpuolustuskoulutus ry:n .  Tällä kertaa lähdin taksilla, kun paikka sijaitsee aika keskustassa eikä siellä ole ruuhka-aikaan parkkipaikkoja juuri tarjolla. Toiminnanjohtaja Pekka Majuri selvitti meille mitä kaikkea yhdistys tarjoaa. Kuulimme, että toimiston sijainti on entisessä "suojelukunta talossa" joka minulle tuo vähän huonoja muistoja, onhan äitini äidin ensimmäinen mies tapettu punaisena Tammisaaressa nälkään 19.7.1918 ja tietojen mukaan oli juuri vapautumassa, mutta ei ehtinyt kun kuoli, koska ruokaa ei ollut tarpeeksi. Serkkuni Kari Wallen sivuilta löytyy hänen kirjeitään vankileiriltä.

MPK- yhdistys on perustettu vasta 1993, koulutustarjonta: Turvallisuus koulutus, Varautumiskoulutus, Sotilaallinen koulutus ja Johtamis- ja kouluttajakoulutusta. Tuosta linkistä saa lisää tietoja kursseista jos kiinnostaa. He järjestävät erilaisille yhteisöille tilauksesta päivän/tai kahden mittaisia, kuten esimerkiksi kehitysvammaisille. Olen nähnyt telkkarissa joskus dokumentin heidän armeijassa olostaan. 

Kotimatkan tein sitten metrolla kävelin erään lautamiskolleegan kanssa Kampin asemalle ja meillä juttua riitti, että hän meinasi unohtaa jäädä pois omalla asemallaan.

Äidillä ottanut aamulla sydämmestä kolme kertaa, mutta nitrolla mennyt ohi. Kuullosti väsyneelle ja vähän flunssakin vaivaa. Toivottavasti ensi yö menee paremmin. Heippa.